0341 - 23 90 24 info@tolweg2.nl

We grijpen de verbouwing van tolweg twee aan om het energieverbruik omlaag te brengen en andere milieumaatregelen te treffen. Daarnaast vraagt het coronavirus om aanpassing van de ventilatie van de kantoren en de werkplekken. In dit blog lees je meer over deze maatregelen.

In november en december is op het dak een extra isolatielaag aangebracht. Dat betekent dat we minder warmte verliezen via het platte dak. Dat is het eerste voordeel van de nieuwe isolatie. Er is nog wat bijzonders aan de hand met dit dak. De meeste platte daken zijn zwart. Wij hebben gekozen voor een witte afwerking van het dak. Wit heeft als voordeel dat het reflecteert. Binnen wordt het daardoor minder warm. Een wit dak kan op zomerse dagen voor een daling van de binnentemperatuur met 3 tot 5 graden zorgen. Dat betekent dat de airconditioning minder hard hoeft te werken. Een daling van de binnentemperatuur met 0,5 graden levert al 8% minder energieverbruik op van de airconditioning. En het is natuurlijk ook prettig voor de huurders van tolweg twee.

Het witte dak biedt straks nog meer voordelen. Begin 2021 gaan we zonnepanelen aanleggen op het dak. Zonnepanelen werken het beste bij een omgevingstemperatuur van 25 graden. Op een zomerse dag kan het kwik vlak boven een zwart dak oplopen tot 80 graden. Bij een wit dak blijft de temperatuur steken op ongeveer 40 graden. Met een wit dak kun je dus meer energie opwekken dan met een zwart dak.

Het dak zorgt ook voor minder fijnstof in de directe omgeving. Dat komt door de korrels die op de dakbedekking liggen. Deze korrels bestaan uit mineralen. Die mineralen die stikstofoxide en zwaveloxide omzetten in onschadelijke stoffen. In makkelijk Nederlands: Dit mineraal zorgt voor minder fijnstof in de omgeving van tolweg twee.

Vanwege het coronavirus passen we ook het ventilatiesysteem aan. We zorgen voor een verbetering van de aan- en afvoer van lucht. Door het hele pand zijn gaten geboord en zijn nieuwe buizen aangelegd. Op het dak passen we bij de ventilatie nog een warmtewisselaar toe. Hiermee verwachten we het energieverbruik terug te brengen.

Over een paar maanden beschikken we over een pand met een lage ecologische voetafdruk en bieden we veel comfort aan de huurders van kantoorruimtes, bedrijfsruimtes en flexplekken.